Външно съветва пътуващите от и до Италия да проверят каква е актуалната обстановка по летищата


Външно съветва пътуващите от и до Италия да проверят каква е актуалната обстановка по летищата
09 Май 2018, Сряда


Множество полети са отменени заради стачка на контрольорите на въздушния трафик и наземния персонал 

Автор: Десант

Много самолетни полети в Италия са отменени заради стачка на контрольорите на въздушния трафик и наземния персонал, съобщават от посолството ни в Рим. Българите, на които им предстои да пътуват със самолет до и от Италия, както и в самата страна, да се информират своевременно за актуалната обстановка, съветват от Външно министерство.

Във връзка с отменения полет на авиокомпания „Райънеър“ ("Ryanair") от Рим, засегнал десетки български граждани, от посолството ни във Вечния град съобщиха, че общият брой на пътници с отменени полети на 8 май заради стачките на Апенините е 20 000 души.  Повече от 100 полета между Италия и Обединеното кралство също не са се състояли.

Докато междуконтиненталните полети до и от Италия, както и до италианските острови остават незасегнати от стачните действия, много от пътуванията на къси разстояния са забавени или отменени.

Авиокомпанията „Райънеър“, която превозва най-много пътници до и от италианските летища в сравнение с другите превозвачи, е отменила десетки полети, включително до и от Бергамо (Милано). Италианският национален превозвач "Алиталия" ("AlItalia") е отменила общо 230 полета за Европа, между които шест между Лондон и Милано, както и четири между Лондон и Рим.

"Бритиш Еъруейз" ("British Airways") е отменила 38 полета между лондонските летища и Италия, включително 14 до Милано.

Авиокомпанията изрази намерение да използва по-големи самолети, където е възможно, за да обслужат засегнатите клиенти и намалят нивото на напрежение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки