От МО предупреждават гражданите: Военни вертолети ще прелитат ниско над София


От МО предупреждават гражданите: Военни вертолети ще прелитат ниско над София
30 Април 2018, Понеделник


Военната техника пък ще се придвижва по националната пътна инфраструктура от градовете Сливен, Ямбол, Казанлък, Карлово, Асеновград, Стара Загора, Плевен и Благоевград до летище Доброславци

Автор: Янко Крумов

От 3 до 6 май 2018 г. са планирани полети на вертолети и самолети на българските ВВС, с прелитане на малка височина над град София, площад “Княз Александър I”, във връзка с подготовката и провеждането на военния парад в Деня на Храбростта и празника на Българската армия.

От Министерството на отбраната предупреждават, че тренировъчните полети над столицата ще бъдат изпълнявани в следните времеви интервали:

от 10:00 ч. до 11:00 ч. на 3 май 2018 г., с прелитане над площад „Княз Александър I“;
от 10:00 ч. до 11:00 ч. на 4 май 2018 г., с прелитане над площад „Княз Александър I“;
от 10.00 ч. до 11.00 ч. на 5 май 2018 г.,  с резервен времеви интервал от 14:00 ч. до 15:00 ч. същия ден, с прелитане над площад „Княз Александър I“, за участие в генералната репетиция за парада;
от 18:00 ч. до 20:00 ч. на 5 май 2018 г., с прелитане над Националния стадион „Васил Левски”, за участие в тържественото отбелязване на 70-ата годишнина от основаването на Централния Спортен Клуб на Армията (ЦСКА).

В Деня на Храбростта и празник на Българската армия, на 6 май вертолети и самолети на българските ВВС ще прелетят над площад „Княз Александър I“ в София от 10.00 ч. до 11.00 ч., за участие във военния парад.

Министерството на отбраната уведомява медиите и гражданите, че е забранено използването на въздушното пространство от дистанционно управляеми летателни системи (дронове) в периода на провеждане на тренировките на ВВС и по време на военния парад.

Забраната е въведена с цел гарантиране на безопасността на участващите военни вертолети и самолети, както и за да бъде предотвратен възможен нежелан инцидент в район със струпване на много хора.

Военната техника пък ще се придвижва по националната пътна инфраструктура от градовете Сливен, Ямбол, Казанлък, Карлово, Асеновград, Стара Загора, Плевен и Благоевград до летище Доброславци.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки