Малки мечета обикалят край села в Родопите


Малки мечета обикалят край села в Родопите
Снимка: Велин Метов
22 Април 2018, Неделя


20-годишен младеж от Бръщен успял да ги щракне с телефона си

Автор: Десант

Малки мечета обикалят в близост до села в Родопите. Три животни изненадали жителите на доспатските села Бръщен и Црънча, като се появили в близост до пътя в отсечката Владово дере – Барутин. Те надничали от храсти край реката, в близост до беседка, като на появата им станал свидетел Велин Метов от Бръщен, който успял да ги снима с телефона си, съобщава 24rodopi.com.

Две от мечетата били в близост до пътното платно, а третото било в реката. Предполага се, че майката е пресекла коритото и те останали долу.

„Не изпитах страх, те са много малки", разказа пред медията 20–годишният Велин. С него били още трима приятели.

Впоследствие е подаден и сигнал на 112, като на място пристигнали пожарникари, които потърсили за съдействие Групата за бързо реагиране към Регионалната инспекция по околна среда и водите – Смолян, която също е отишла на място да огледа района.

„На това място почти всяка година хора виждат мечки", споделя още Метов. Преди години на подобни срещи ставаха свидетели и жителите на девинското село Грохотно, като някои от тях също успяха да снимат малки мечета.

Специалисти препоръчват при подобни случайни срещи хората да отбягват да се задържат в близост до мечетата, тъй като вероятността да бъдат потърсени от майката е голяма, в стремежа си да ги опази може и да нападне човек.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
?
22.04.2018 10:13:11
0
0
А спасиха ли ги? нещо със статиите...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки