В сливенско ромско гето иззеха пет музикални уредби заради силна музика


В сливенско ромско гето иззеха пет музикални уредби заради силна музика
16 Април 2018, Понеделник


През миналата година в ромското гето "Надежда" са проверени 1306 сигнала за ползване на мощна озвучителна техника 


На 14 и 15 април в сливенския квартал „Надежда" - едно от циганските гета в Града на стоте войводи, е проведена специализирана полицейска операция по спазване на Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен, както и на Закона за българските лични документи и Закона за движение по пътищата.

Акцент в операцията е опазване на нощната тишина, информират местните медии. Със затопляне на времето все повече жители на ромския квартал започват да използват мощна озвучителна техника на открито, с което нарушават тишината и спокойствието на съседните жилищни райони. През месеците от април до октомври постъпват най-голям брой сигнали за нарушаване на нощната тишина, което налага създаване на организация по опазване на обществения ред в района.

Полицейските сили в Участък „Надежда" към РУ-Сливен стартират серия от специализирани операции по спазване на разпоредбите, касаещи тишината, съгласно Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен.

В хода на операцията са проверени 46 лица и 34 превозни средства. Съставени са 11 акта по Закона за българските лични документи, 19 по Закона за движение по пътищата и 11 по Наредбата на Общината за нарушаване на нощната тишина. Съставени са 14 протокола за предупреждение по Закона за МВР. Един е задържан за 24 часа в РУ-Сливен за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Иззети са общо 5 музикални уредби.

През 2017 г. служители на Участък „Надежда" са се отзовали на 1306 сигнала за силна музика. На нарушителите са съставени съответно актове, протоколи за предупреждение или са предприети други мерки, съгласно ЗМВР и НОБС.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки