Жители на родопско село настръхнаха срещу строеж на джамия


Жители на родопско село настръхнаха срещу строеж на джамия
12 Април 2018, Четвъртък


Възложител на молитвения дом е братът на кмета на общинския център Лъки, избран от листата на ДПС 

Автор: Десант

Жителите на пловдивското село Лъкавица и собственици на вилни имоти в него настръхнаха срещу поредната провокация на ДПС в Родопите - кметът на Община Лъки, към която спада населеното място - Валентин Чавдаров Симеонов, избран от листата на антиконституционната партия, е одобрил проект за строеж на джамия, чийто възложител е... негов брат.

Постоянно живущи в Лъкавица са 16 човека, но селото е голяма вилна зона и през почивните и празнични дни се изпълва с народ.

В него няма действаща джамия. Мюсюлманският храм е съборен отдавна, останал е само месчитът до него.

Лъкавица е била потурчена преди около 200 години. Тогава е строена и вече несъществуващата джамия.

Жителите на селището са получили обявление с № К-564 от 29 ноември 2017 г. на общинската администрация на град Лъки, с която се съобщава, че със заповед № 208 от 23 ноември 2017 г. на кмета на общината е одобрено изменение на околовръстния полигон на селото.

Възложител на одобрения от лъкавишкия кмет проект е „Мюсюлманско настоятелство“ – Лъки, което е представлявано от Стефан Чавдаров Симеонов – брат на градоначалника на Лъки Валентин Чавдаров Симеонов.

Проектът се състои в попълване на кадастралния план на с. Лъкавица с построяване на джамия и прилежащи постройки на същото място. Това се случва със съмнително финансиране от т.нар. „Мюсюлманско настоятелство“.

Местните жители са подали две жалби - до общинската администрация и до Административния съд в Пловдив. Жалбата им обаче е била оформена неправилно и в нея не е конкретизиран правният интерес от тяхна страна. Затова съдът с Определение № 332 от 14 февруари 2018 г. остава молбата им без разглеждане. 


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки