Педиатри алармират: В аптеките няма лекарства срещу паразити


Педиатри алармират: В аптеките няма лекарства срещу паразити
04 Април 2018, Сряда


Предлага се заместител на препаратите с доказан терапевтичен ефект, който струва 30 лева, а изчезналите от пазара медикаменти се продавали по 3-4 лева

Автор: Десант

Хасковските педиатри алармират, че от година и половина в аптечната мрежа не могат да се намерят лекарства против паразити. Налага се лекарите да изпращат пациентите си до съседни държави, за да закупят необходимите медикаменти. От аптеките също потвърждават, че от много време няма внос на такива лекарства, съобщава Bulgaria ON AIR.

Сред липсващите препарати са „Вермокс", „Зентел" и „Комбантрин", които са с доказан терапевтичен ефект не само срещу глисти, но и срещу опасните болести като кучешка тения и трихинелоза.

Никой не знае защо въпросните медикаменти не се внасят вече. Новият сироп, който се явява заместител, струва 30 лева, а изчезналите от пазара лекарствата, са били по 3-4 лева. Сега докторите пращат пациентите си да ги купуват от турския град Одрин.

Апропо, оттам българите си взимат и много други нужни им илачи, които или не се намират у нас, или се предлагат там на чувствително по-ниска цена, отколкото в България.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки