Туристи се оплакаха от 4-звезден хотел във Велинград


Туристи се оплакаха от 4-звезден хотел във Велинград
Снимка: Нова телевизия
01 Април 2018, Неделя


Мръсотия и мизерия провалили почивката на почиващите в него семейства


Изцапани чаршафи, измъкнат контакт, изгорена лампа, счупен душ, ниска хигиена - това заварили настанените в 4-звезден хотел в спа столицата на Балканите Велинград.

Семействата купили ваучери за почивката си в него от туроператорска фирма. За тридневния пакет ол-инклузив платили по 920 лева. Клиентите поискали да напуснат още през нощта. От хотела заявиха, че няма да платят обезщетение на семействата, нито могат да върнат парите.

„Стаята, в която ни настаниха, беше не повече от 12-13 квадрата. Това е недопустимо за 4-звезден хотел. Преместиха ни в друга стая, която беше непочистена, банята беше в отвратително състояние“, разказа Даниела Милиславова пред btv.

16 часа по-късно администраторът на хотела обещава да върне парите, но не и да плати обезщетение за провалената почивка.

„Искат обезщетение, връщане на парите – но това става в последния ден. Значи, те са седяли 3 дни, 5 дни – и започват да имат някакви претенции да им се върнат парите. Това е някаква тенденция в туризма на българските граждани“, коментира собственикът на хотела Рашо Григоров.

Експерти от Министерството на туризма ще проверят условията за настаняване в четиризвезден хотел във Велинград след сигнали на туристи, съобщиха от ведомството. От там ще сигнализират и други институции, за да бъдат направени съвместни инспекции.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки