За първи път на мондиал - без британски рефери


За първи път на мондиал - без британски рефери
30 Март 2018, Петък


Това не се е случвало на нито едно световно първенство по футбол от 1938 г. насам

Автор: Десант

За първи път от 80 години на световно първенство по футбол няма да има съдии от Великобритания. ФИФА публикува списък с 99 рефера и странични съдии, които ще отсъждат на мондиала в Русия. Сред тях няма нито едно име от Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Световните медии припомнят, че Марк Клаттенбург бе единственият арбитър, добавен от Федерацията в дългия лист с футболни съдии, но той загуби мястото си в него, след като през 2017 г. приключи работата си в английската висша лига и замина за Саудитска Арабия.

Английската футболна асоциация направи опит да го замени с други специалисти, но молбата й бе отхвърлена от ФИФА. Така, световният шампионат по футбол през 2018 г. ще е първият от 1938 г. насам без участието на нито един британски рефер. 

Видео асистентите за мондиала ще бъдат подбрани от всички претенденти, които ще преминат двуседмичен стаж в база Коверчано в Италия. 

На световното тази година, чийто домакин ще е руската страна, Европа ще бъде представена от съдии от Германия, Турция, Русия, Холандия, Полша, Испания, сърбия, Италия, Словения и Франция. На турнира ще има и по шест рефера от Африка, Азия, Северна и Южна Америка, както и още двама арбитри от Океания.

Любопитното е, че досега на финалите най-много са свирили именно английски съдии - общо четири на брой, което е много повече, отколкото представителите на други страни на планетата.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки