Един български Александър Велики в отбора на „Ню Йорк Рейнджърс"


Един български Александър Велики в отбора на  „Ню Йорк Рейнджърс"
26 Март 2018, Понеделник


Родения в Русе 22-годишен хокеист Александър Георгиев Георгиев направи в началото на март успешен дебют в Националната хокейна лига на САЩ

Автор: Десан

Родения в Русе 22-годишен хокеист Александър Георгиев Георгиев направи в началото на март успешен дебют в Националната хокейна лига на САЩ като вратар на „Ню Йорк Рейнджърс". 

На дербито върху леда неговият хокеен отбор записа победа над „Едмънтън Ойлърс" с 3:2, за която голяма роля имеаше и българинът. Той постигна отличен резултат при спасяванията, като опази вратата си при 35 удара от 37 и постигна резултат 0,946.

За успешното му представяне нюйоркските медии излязоха със заглавия: „Александър Велики се стреми да завладее Бродуей“!



В интервю за сайта „Еврочикаго" нашият сънародник споделя, че родителите му (бащата на Алекс е българин, а майка му - рускиня) още пазят българските му детски играчки. Самият той свидно пази на американска земя и набор от български монети. Кани се да гостува това лято в родината си.

Любопитно е, че в отбора му го наричат не Алекс, а Джорджи, както е бащиното и фамилното му име.

Младата надежда на „Ню Йорк Рейнджърс“ отива на първата си тренировка едва петгодишен. Това, което си спомня от нея е, че на всички деца им раздали столове, които да тикат пред себе си, докато на него той не бил необходим, тъй като още тогава се държал доста стабилно на леда. На вратата пък застава да пази за първи път, когато е на 7 години.


В категории: Новини , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки