Договорът между Гинка Върбакова и Патриаршията влезе в парламента


Договорът между Гинка Върбакова и Патриаршията влезе в парламента
22 Март 2018, Четвъртък


В смущаващия документ пише, че се отдават сгради на Софийската митрополия под наем за 10 години, като след това автоматично се продължава за още 4 пъти по толкова и, ако няма претенции, остава безсрочен

Автор: Силвия Горанова

„В комисията за продажбата на ЧЕЗ бе предоставен предварителният договор между Патриаршията и „Инерком”, като при нас постъпиха и сигнали от разследващи журналисти. В него пише, че се отдават сгради на Софийската митрополия, в центъра на София, под наем за 10 години, като след това автоматично се продължава за още 4 пъти по толкова и, ако няма претенции, остава безсрочен.“

Това заяви председателят на парламентарната комисия за продажбата на ЧЕЗ Жельо Бойчев по бТВ. Той обясни, че днес ще бъдат изпратени писма и на регулатора, за да се установи дали има нарушения, има ли издадени наказателни постановления.

„От 2014 г. едното от дружествата лицензиант - ЧЕЗ, е с процедура за отнемане на лиценз. Интересно е как се прави оценка и как се купува дружество в процедура по отнемане на лиценз?”, попита Бойчев и допълни, че тази процедура не е приключила.

Следващия вторник ще има въпроси към външното и финансовото разузнаване по повод финансирането на сделката. Тези институции би трябвало да дадат информация доколко финансирането е проблем за националната ни сигурност, посочи председателят на комисията за ЧЕЗ и допълни, че има искане за изслушване на Гинка Върбакова от двата синдиката.

Ден преди изказването на Жельо Бойчев обаче, стана ясно, че българският патриарх Неофит категорично се е противопоставил на подписването на какъвто и да е договор с Гинка Върбакова. Това са заявили от патриаршията пред БГНЕС.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
???
24.03.2018 06:31:18
0
0
Подобни безсмислици действително не могат да имат никакъв коментар. Някой си прави някакви шеги? А и защо досега не се изясни, какъв е статута на тази Г.В. .... съжалявам много, но това не e работа на гражданите??? Kъде е визиктаката? Дори и да има такава, трябва да се провери??? Или най-малкото журналистическият материал трябва да включва тези въпроси... По съвсем друг въпрос исках да пиша... някакви безсмислици.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки