Голям интерес към тазгодишното цветно изложение "Флора" в Бургас


Голям интерес към тазгодишното цветно изложение "Флора" в Бургас
Снимка: Архив "Десант"
20 Март 2018, Вторник


Темата "С поглед в бъдещето" привлече множество производители и търговци на цветя

Автор: Десант

Темата в новото издание на традиционното за Бургас цветно изложение "Флора" - "С поглед в бъдещето", се оказа много интригуваща. Своето участие заявиха вече 90 фирми. 28 от тях са производители и търговци на цветя, с четири повече от миналата година, съобщава общинският пресцентър.

Новото издание на изложението ще се проведе в периода 28 април - 7 май и ще се разгърне в три зони:

- Алеите около експоцентъра ще бъдат изпълнени с търговци и производители на цветя и паркова мебел. Посетителите ще имат възможността не само да купят цветя за своите градини и домове, но и да получат професионални съвети за тяхното отглеждане. Вече традиционна част от изложението са БИО и АРТ зоните, където се предлагат красиви и полезни предмети и продукти, съобразени с тематиката.

- Залите на "Флора" ще се превърнат в изложбена площ за разгръщане на темата "С поглед в бъдещето". Своето въображение и талант ще демонстрират всички заявили участие фирми, флористи и творци. Очакваме от тях атрактивни футуристични аранжировки и инсталации.

- За да е още по-вдъхновяващ десетдневният цветен празник, той ще бъде допълнен от демонстрации, презентации, семинари, музика и куклен театър. Цялата съпътстваща програма ще се развива на специално изградена сцена на открито.

Темата и идеята на цветното изложение бе вдъхновение и за млади творци на визуалното изкуство. Специално за "Флора Бургас'2018" студенти от Национална художествена академия нарисуваха модели за плакати, посветени на събитието. Стилната разработката на студентката Ивона Пейчева е избрана да стане част от рекламата на изложението.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки