Вече ще проверяваме по интернет дали има тежести върху даден имот


Вече ще проверяваме по интернет дали има тежести върху даден имот
19 Март 2018, Понеделник


Мярката се въвежда с цел да се предотвратят злоупотребите. Вижте къде и как можем да направим справката напълно безплатно

Автор: Десант

От днес влиза в сила нова услуга - безплатно ще можем да проверяваме през интернет автентичността на удостоверението си за тежести върху имот, съобщават от Агенцията по вписванията. 

Мярката се въвежда с оглед превенция срещу злоупотреби, свързани с разминаване на издадено удостоверение и автентично състояние на тежестите върху недвижими имоти.

Всяко издадено удостоверение от Имотния регистър на Агенция по вписванията след 19 март 2018 г. ще носи уникален буквено-цифрен код с дължина 12 знака. Кодът съдържа само цифри и главни латински букви. Чрез въвеждането на кода всеки потребител може да извърши проверка онлайн дали удостоверението, с което разполага, е идентично с издаденото от Агенция по вписванията.

Проверка за истинността на удостоверенията за тежести, подробна техническа информация, както и електронна поща за връзка при необходимост, е достъпна на сайта: ttps://uwt.registryagency.bg/.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки