Бъдете внимателни! Със затоплянето на времето започва атаката на нови вируси


Бъдете внимателни! Със затоплянето на времето започва атаката на нови вируси
12 Март 2018, Понеделник


Температурите в следващите дни ще са по-скоро като за късна пролет, очакват се и нови валежи

Автор: Десант

Със затоплянето на времето започва и атаката на нови вируси. Това каза пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев - директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

"Не са малко хората, които се оплакват от висока температура, болки в гърлото, хрема и кашлица", каза той, но категорично потвърди, че не се очаква нова грипна вълна.

"Все още има слаба циркулация на грипни вируси. Ние сме от страните в Европа, които имаме най-малко грип в момента. Последната 10-а седмица, която отчетохме на годината е свързана с доста намаляване на случаите на грип. В момента обръщаемостта за медицинска помощ е характерната за късната пролет - не са повече от 5000 до 7000 души болните. Със сигурност можем да кажем, че грипната епидемия е отминала и засега не очакваме втора грипна вълна", обясни проф. Кантарджиев.

Температурите в следващите дни ще са по-скоро като за късна пролет, съобщи синоптикът Анастасия Стойчева. Днес максималните стойности почти в цялата страна ще надхвърлят 20 градуса. Заедно с топлото време за началото на пролетта обаче март ни поднася и повече валежи.

"През седмицата времето ще се поправи и температурите, както сутрешните, така и максималните, ще станат близки или обичайни за средата на март. Няма да минем без валежи. Тази нощ и утре през страната ще премине студен атмосферен фронт, който ще понижи тези температури. От запад на изток почти навсякъде ще превали дъжд, само по най-високите части на планините - сняг", заяви тя.

В следващите дни ни очакват и нови валежи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки