Откриха паметника на големия български пълководец и военен стратег полк. Борис Дрангов


Откриха паметника на големия български пълководец и военен стратег полк. Борис Дрангов
02 Март 2018, Петък


След десетилетия опити да бъде издигнат паметник на блестящия стратег, днес мечтата на неговите наследници стана реалност

Автор: Янко Крумов

Стотици българи се събраха в парка на Военната академия в студения мартенски ден, за да почетат и да се преклонят пред паметника на великия български пълководец Борис Дрангов. След десетилетия опити да бъде издигнат паметник на блестящия стратег и голяма военен теоретик, днес мечтата на неговите наследници стана реалност. 
 
На официалното откриване на монумента присъстваха свещеник Борис Дрангов – внук на полковник Борис Дрангов, неговата внучка Райна Дрангова, президентът Румен Радев, Петър Стоянов, Георги Първанов, вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, началникът на Военна академия генерал-майор Груди Ангелов, офицери и възпитаници на военната Алма матер, общественици, родолюбци.



С падане на колене и едноминутно мълчание всички почетоха паметта на полковник Дрангов.


В категории: Новини , Разследвания

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
?
02.03.2018 19:26:37
0
0
и Никол.... и онова чудо.... ндк и т.н... безкрай...... за някой друг път...
2
????
02.03.2018 19:23:00
0
0
а пропо, къде са конкурсите, обсъжданията за тези паметници - Алеко на ул. Витошка в София? и този за полк. Дрангов, където и да е??? Ама не Гинка и Гинчовци... ами още 15(поне)... без конкурси и проверки и оставки.
1
????
02.03.2018 18:39:04
0
0
То не е Алеко... то не е полк. Дрангов.... като прояви на приложните манипулации.... по нашите градове.
СВ на Гинка .... дето купува цял ЧЕЗ!!!! пък била нагласена всичката работа.... Четеме сега, че нямало оставки на службите... Ни ограмотяват по службите.... И слави трифонов, пребит ли е какво ли е и той още с агласени списъци. Гинка, какъв конкурс е държала... за тая фирма??? Явно не ходят по конкурси, пък дела по порцедури ....както в целия свят.... пък защо ли пиша... на Десант???
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки