Преспа сняг блокира влака от Сливен за Бургас


Преспа сняг блокира влака от Сливен за Бургас
Снимка: Архив БНР
28 Февруари 2018, Сряда


По-рано през деня бяха отменени някои тренове в североизточните райони на страната

Автор: Десант

275 минути е към 20,30 ч. закъснението, което е обявено на таблото на гарата в Бургас за влака, който трябваше да пристигне в морския град от Сливен в 16,21 ч. 

Със 70 минути закъснява и влакът от столицата към морето през Карлово, който в 20,07 ч. трябваше да стигне крайната гара.

Все още не се знае дали от Бургас ще тръгне и нощния влак за София, тъй като по информация на пътуващи допълнително има проблеми и с електрическата мрежа.



По-рано през деня от БДЖ съобшиха, че заради тежката метеорологична обстановка няма да се движат някои пътнически влакове в североизточните райони на страната.

Спрени бяха композициите в участъците Добрич-Кардам-Добрич, Самуил-Силистра-Самуил, както и два влака между Русе и Шумен.

Националният железопътен превозвач предупреди своите клиенти да проявяват търпение и да се информират своевременно за актуалната обстановка, тъй като метеорологичните условия са динамични. По тази причина е възможно възникването на принудителни престои и натрупване на закъснения при движението на влаковете.

Актуална информация за движението на влаковете клиентите на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки