"Райънеър” заряза пътниците си от полет за Пловдив на летище в Румъния (ОБНОВЕНА)


"Райънеър” заряза пътниците си от полет за Пловдив на летище в Румъния (ОБНОВЕНА)
Снимка: БТА
27 Февруари 2018, Вторник


Българи има блокирани и в Рим

Автор: Десант

Нискотарифният авиопревозвач "Райънеър” заряза пътниците си в Румъния, след като самолетът на компанията не можа да кацне у нас. 

Той е изпълнявал полет от Лондон за Пловдив, като е излетял вчера в 15 ч. Пловдивсото летище  обаче било затворено и машината била пренасочена първо към София, а после – към Тимишоара, съобщи Би Ти Ви.

"Капитанът на "Райънеър” заяви, че ще бъдем настанени в хотел и днес ще бъдем извозени дали до Пловдив, или до София. От 21 ч. вечерта ние стоим на летището. Нищо не е осигурено, просто ни стовариха на летището и чакаме от 9 часа”, разказва една от блокираните пътнички – Даниела Стоилова.

Те обаче не били настанени в хотел, въпреки обещанията на превозвача. По думите й от авиокомпанията предложили автобусен транспорт, но като видели раздрънканите превозни средства, приличащи на рейсове от градския транспорт, в тях се качили около 50-60 човека. „Останалите 130 отказахме, защото не виждаме в това време как ще стигнем до България”, допълва Даниела.
.
Тези, които не поели риска да тръгнат през нощта при тежка зимна обстановка, получили по един ваучер за 5 евро – достатъчни за по едно кафе и минерална вода. "Една майка, която е с малко бебе, помоли да й осигурят памперси и храна за бебето, при което й казаха, че всичко е затворено и няма как да й помогнат”, посочва Стоилова.

От "Райънеър” казали, че чакат отварянето на офиса в Дъблин, за да излязат с решение на ситуацията. Информация чака и консулът ни в Букурещ Мирчо Иванов. Той призна, че няма връзка със заминалите с автобус български граждани.

Вчера стана ясно, че 100 български граждани са блокирани в италианската столица, тъй като поради лошото време са отменени полети на „Уизеър“ и „Райънеър“ от италианската столица до София.

Пред "Фокус" българският консул в Рим Ермелина Пейчева уточни, че част от блокираните българи ще пътуват в сряда, а останалите имат резервация за петък.

Полетът на „Уизеър“ е трябвало да излети тази сутрин от Рим за София от летище „Фиумичино“, а този на „Райънеър“ - още вчера сутринта от летище „Чампино“.

„Хотелите на голяма част са покрити, но сега ми изниква проблем, че от „Райънеър“ са казали, че само два дни ще покрият хотела, а останалото трябва да се плати от пътниците. Ще помислим с какво можем да съдействаме. Причината за отменените полети са метеорологичните условия“, допълва Пейчева.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки