Президентът наложи вето на Закона за банковата несъстоятелност


Президентът наложи вето на Закона за банковата несъстоятелност
21 Февруари 2018, Сряда


В мотивите си държавният глава подчертава, че обществото имало нужда да знае конкретните измерения на последиците от приетия закон

Автор: Десант

Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане § 5, § 6 и § 7 от Преходните и заключителните разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за банковата несъстоятелност, приет на 9 февруари 2018 г., съобщават от пресцентъра на президентството.

„Румен Радев подкрепя усилията на Народното събрание за по-голяма ефективност при защитата на публичния интерес в производството по банкова несъстоятелност, но тя следва да бъде постигната с конституционносъобразни средства. В тази връзка държавният глава има възражения по някои от Преходните и заключителните разпоредби на приетия закон. С тях се преуреждат с обратно действие в нарушение на правовата държава настъпили правни последици, придобити права и погасени задължения”, се казва в съобщението.

В мотивите си държавният глава подчертава, че обществото има нужда да знае конкретните измерения на последиците от приетия закон. Когато решава да приложи такава крайна мярка, Народното събрание би следвало открито да дебатира колко са обезпеченията, които ще бъдат нищожни, колко са прехвърлянията на акции и дялове, които ще бъдат относително недействителни, приблизително каква ще е стойността, с която ще бъде увеличена масата на несъстоятелността на КТБ след прилагането на закона. Само по този начин защитата на обществения интерес, изтъквана като основна цел на ЗИД ЗБН, ще придобие конкретни измерения, смята президентът.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
регулация на езиковите норми
22.02.2018 06:28:32
0
0
Регулация на Езиковите Норми.
Стоките по магазините... - в началото продуктът/стоката/артикулът ... се лансира добре, има данни за качество. Кара известно време... и се понижава качеството... Следва пролифепация/разрояване, хаос от марки! за камуфлаж на всичките лъжи .... (на едни магазини едно... на други други....системите на хаоса) Същото нещо като с Езика.... В циничния му, изопачен вид - Евтина демокрация, защото просто е камуфлирана/манипулирана... Мисълта никога не е била нещо лесно... каквото казва също Л. Толстой
1
Какви са Законите?
21.02.2018 11:16:09
0
0
Представяне на информации, коментари, писания и изказвания.... които целят, чиято цел е ( дезинформация... противоречия, лъжи....), чрез създаване на Хаос.... Какви са Законите, моля? Тука идва, в основата и хронологически....спиралите на престъпността и хаоса е Езика.... Чудесно... писателите искали да им се плаща.... Нека почне малко да се дебатира по Езика...в медиите (какво правят медиите- не е ясно!) Тези неща нито се обсъждат, всеки плямпа нещо, което води и съвсем целенасочено.... до създаване на хаос, дезинформация... (агресията.. не я броиме). Поне съм срещал, че Съюза на писателите.. е имало дискусии за някакви инициативи, разговори за структуриране (Противодействие и Превенция) на проблемите (престъпностите) с Езика!!!!!!
Така, че тези неща... по създаване на Регулация/Регулации (в съответната система за българия) по Езика... са много важни. Хора, които приемат да използват.. такъв Език, с много ниска култура, едва ли може да се развива, усложнява в Обща Култура, Мисъл .... Точно обратното, крайната цел - е точно тази Престъпност и агресия!!! Така и нищо не разбрахме за тая банка, КТБ!!!! Така си тръгнаха нещата от ... началото!!!!! (Нито журналиститет във въпросите си ги изясниха!!!!)
Да си служим с езика, както и да е Е все едно да мислим както и да е. Л. толстой. Колк време ще продължава тази Агресия? насилие чрез Езика??? Като няма Език.... хора има ли?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки