Проф. Пламен Павлов бе отличен със знатна значка с лика на Апостола


Проф. Пламен Павлов бе отличен със знатна значка с лика на Апостола
Снимка: karlovo-online.com
19 Февруари 2018, Понеделник


Той представи в Карлово книгата си „Левски: Другото име на свободата“

Автор: Десант

Като част от програмата по повод честването на 145 години от гибелта на Апостола в община Карлово пред местната общественост бе представена книгата на проф. Пламен Павлов „Левски: Другото име на свободата“.

Историкът, преподавател във Великотърновския университет и водещ на предаването „Час по България" на Национална телевизия СКАТ бе отличен със златна значка с лика на Апостола, която му бе връчена от заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев.

„Истината е, че Васил Левски не е обикновен човек и това е разбрано от неговите съвременници. Няма втори Левски на света, той ще си остане една уникална личност сега и в годините напред“, изтъкна проф. Павлов.

В своята книга той очертава няколко основни характеристики от личността на Апостола, които повлияват върху живота му. Левски е патриот, за което голяма роля има това, че е роден в Карлово - град, в който се раждат и живеят редица големи български възрожденци. Той е бил военен, отличен стратег и организатор без аналог в нашата история, както и добре образован човек. Със своето духовно начало, като дякон, през учителстването му в с. Войнягово, до неговите забележителни мисли и писма, които пише по време на цялата си дейност, той ни показва своята богата душевност, изтъква историкът.

„Левски е човекът, който трасира пътя на България към бъдещето“, обобщава в заключение проф. Пламен Павлов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки