Българската „БНТ-Уорлд-Ливе“ срещу националното достойнство


Българската „БНТ-Уорлд-Ливе“ срещу националното достойнство
12 Февруари 2018, Понеделник


НФСБ пита ръководството на националната телевизия чии интереси обслужва с излъчването на филма „Откраднати очи”, внушаващ лъжи около т.нар. "възродителен процес"

Автор: Десант

Ръководството на „Национален фронт за спасение на България“ излезе с декларация срещу целенасочените опити на Българската национална телевизия да подронва националното ни достойнство.

Повод за реакцията на НФСБ е излъченият по обществената телевизия филм „Откраднати очи” – спорна продукция, която почива върху неистини и отправя директни антибългарски внушения покрай т.нар. „възродителен процес”.

Ето пълният текст на декларацията, подписана от лидера на НФСБ Валери Симеонов и неговите заместници Валентин Касабов, Данчо Хаджиев и Борис Ячев.

"НФСБ остро възразява срещу поредното излъчване на  филма „Откраднати очи“ по канала „БНТ-Уорлд-Ливе“ (?!) в неделя вечер – най-гледаното вечерно време.

Филмът третира един сложен, противоречив и болезнен период от близката ни история, който още не е получил адекватна историческа оценка – а именно т.нар. „възродителен процес“.

„Откраднати очи“ предизвика остри и противоречиви реакции още с появата си на екран, защото под формата на „художествено произведение“ прави откровено пропагандни внушения, като при това си служи с директни фалшификации.

Трагедията с малката Тюркян се използва за груба „художествена“ лъжа – че невръстни дечица и бебета са били мачкани и газени с тежки бронирани машини, а не от тълпата, при протестите на български мюсюлмани срещу преименуването им.

Тази лъжа бе изфабрикувана от медийната машина на анти-български сили. Нейното внушаване чрез филм постига само едно – разделение и страх в нашето общество, недоверие между българи християни, българи мюсюлмани и турскоезичните наши съотечественици.

Затова, питаме ръководството на БНТ:  За кого бе предназначено това ново излъчване на филма? За българите в чужбина, за българските граждани в страната ни? Кой има полза не от обективно изследване на случилото се, а от „творческо внушаване“ на лъжи и манипулации, водещи само до разпалването на омраза, освен ДПС и ДОСТ?

НФСБ припомня, че БНТ е българска обществена телевизия, финансирана с парите на българските данъкоплатци, а не от пропагандните централи на анти-български политически партии и организации! И призовава да се спре разпространяването на нечистоплътни пропагандни клишета на последните! Поне докато историците не постигнат консенсус по спорния период от края на 1980-те години.

В противен случай, препоръчваме в програмата на „БНТ-Уорлд-Ливе“ (?!) да се включи и македонския филм „Трето полувреме“ за кръвожадните „бугари“, както и художествено четене на „Митът Батак“ на Улф Брумбауер и Мартина Балева.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Вулгарни Психологии!!!! поне к
13.02.2018 11:01:07
0
0
Истанб. конв. Ето още. Някакви вулгарни психологии....Започвайте да развивате тезата.....С цялата наложена вулгарна култура в България. В крайна сметка - това е най-лесно. Масирано налагаш анти-култура по медиите. Обръщаш социалната/културната пирамида от Култура... във Вулгарност, анти-култура...някакви режисирани поведения на глупави хора....(и им се хващат.... ходят да ги интервюират.. вместо да си зададат програмата/формата как да протече... елемнетарен етикет и т.н) Промили им мозъците на тъпите журналисти и ми говорят глупости....!!!! Няма щеш-нещеш, слово, мнение и Мисъл!!! Масирано, години наред. Без закони, съдебна система.. за нищо!!!! и летературните образи - клю-клюкото, не знам как си обърнала косата, не знам фона къакъв станал.... вариантите са безклайно много...до съдържание едва ли може да се стигне... няма кой да зададе формата на програмата, поведението... дай Боже да има компетентност.., или по-висши жанрове на журналистика.... филми. Лек ден. Да гледа народа навсякъде сеир.... сеир, сеир...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки