600 снегорини разчистват пътищата, където има снеговалеж


600 снегорини разчистват пътищата, където има снеговалеж
11 Февруари 2018, Неделя


Вижте къде движението е ограничено

Автор: Десант

Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж. Най-много снегорини работят в Североизточна България - в областите  Шумен, Варна, Добрич и Силистра, и в Родопите - в областите Смолян, Пазаржик и Кърджали, където снеговалежите са най-силни. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Без ограничение за всички моторни превозни средства е преминаването през проходите "Републиката", "Ришки", „Айтоски”, "Обзорски” . Забранени за МПС над 12 т е движението през  "Троянски", "Котленски” , "Петрохан", "Шипка", "Предел”, 'Рожен”, "Превала" и "Печинско".

През „Вратник” и "Твърдишки" е  забранено за превозни средства над 10 т, а през „Дюлински”  и "Пампорово” за МПС над 3,5 т.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. 

От АПИ уточняват, че 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки