Горски служители продължават да прочистват гората покрай границата ни с Македония


Горски служители продължават да прочистват гората покрай границата ни с Македония
09 Февруари 2018, Петък


Те отстраняват дървесна и храстова растителност в 3-метровата гранична полоса

Автор: Десант

Екипи на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) - Благоевград продължават работата по  отстраняване на дървесна и храстова растителност в 3-метровата полоса по българо-македонската държавна граница, съобщават от предприятието, което стопанисва държавните горски територии в седем административни области – Благоевград, Кюстендил, София град, София област, Пазарджик, Перник и Ловеч. 

От там уточняват, че дейностите по почистване, поддържане и обновяване на граничната линия са започнали през пролетта на 2017 г., като вече са почистени 59 километра. До крайната точка - връх Тумба в планината Беласица, където се събират границите на България, Гърция и Република Македония, остават около 8 километра. Това е най-тежкият участък, тъй като теренът е силно пресечен с голям наклон. Почистването там ще бъде извършено при благоприятни атмосферни условия.

В момента 15 служители на ЮЗДП, оборудвани с бензиноморни триони и храсторези, отстраняват самозалесили се дървета и храсти в участък в достъпната част на Беласица, в землището на петричкото с. Габрене. Цялостната дейност по почистването се очаква да приключи до началото на юни.

През 2016 г. служители на ЮЗДП съдействаха за отстраняване на дървета и храсти върху общо 79 километра по българо-гръцката и българо-македонската граници.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки