Винетките - тука има, тука няма


Винетките - тука има, тука няма
Снимка: БГНЕС
05 Февруари 2018, Понеделник


Има ли достатъчно стикери в търговската мрежа

Автор: Десант

Три дни след като изтече срокът за миналогодишните винетки, в голяма част от веригите бензиностанции годишните винетки или са изчерпани, или въобще не се продават. На места могат да бъдат открити седмични, месечни и тримесечни винетки, които обаче излизат доста солено на водач, който пътува целогодишно. Това показва репортерска проверка на БГНЕС в над 30 бензиностанции в страната.

От медията посочват, че между Казанлък и Кърджали липсват годишни винетки в големите вериги бензиностанции. В почивните дни пък не работят и пощенските станции, в които също се продават също пътните стикери.

По закон актът за водач, който не е залепил винетка в долния десен ъгъл на предното стъкло на автомобила си, ще бъде санкциониран със сумата от 500 лева, припомнят от БГНЕС.

В същото време, от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщават, че пуснатите в  търговската мрежа винетни стикери за различните видове и категории превозни средства са близо 3,2 милиона броя. Те се продават в над 3000 разпространителски пункта, от които 372 са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.

От АПИ уточняват, че на 4 февруари не е  постъпила нито една заявка за винетни стикери от обект за крайна дистрибуция в София. Предишния ден пък са изпълнени 3 заявки за годишни винетки за леки автомобили за три търговски обекти в столицата.      

От пътната агенция припомнят, че за първи път годишната винетка за всички превозни средства важи за срок от една година от датата на купуването й, т. е. ако шофьор си купи стикер например на 3 март 2018 г., когато тръгва на път за Националния празник и трите почивни дни, то той ще важи до 2 март 2019 г.

Винетката се перфорира в търговския обект от продавача на стикера. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки