И обществени организации от сигурността и отбраната се обявиха против Истанбулската конвенция


И обществени организации от сигурността и отбраната се обявиха против Истанбулската конвенция
01 Февруари 2018, Четвъртък


Коренът на проблемите, свързани с насилието спрямо жени и деца, лежи в разрушаването на изконните нравствени и семейни ценности, изтъкват от Конфедерацията

Автор: Десант

И от Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната (КООСО) излязоха с декларация против ратифицирането на Истанбулската конвенция. 

Обществената активност на тази организация е насочена към подпомагане дейността на институциите в областта на сигурността и отбраната при осъществяване на тясно сътрудничество и взаимодействие с със сродните национални и международни организации и със структурите на НАТО и ЕС.

Членовете на нейния Управителен съвет обявиха, че застават зад Становището на Българската православна църква и зад позициите на традиционните вероизповедания, че Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието спрямо жените и домашното насилие не трябва да се ратифицира, защото тя противоречи на обществения и правов ред и на изконните нравствени ценности.

От КООСО отбелязват, че насочеността на Истанбулската конвенция е "срещу традиционните православни ценности, почиващи на нашето историческо и културно наследство".

В своята декларация Конфедерацията заявява, че е по принцип против Конвенцията, "защото тя не отчита обективния факт, че коренът на проблемите, свързани с насилието спрямо жени и деца, според нас лежи в разрушаването на изконните нравствени и семейни ценности".

От организацията изтъкват със съжаление, че семейството в България вече не е основна клетка на обществото. "Определящо стана безбрачното семейно съжителство, при което вече 60%от децата се раждат извънбрачно, показател, по който сме на шесто място в света. 30 % от новородените деца не се припознават от бащите си.

Обществото ни все повече затъва в разврат и разгул. Конвенцията, със своите нововъведения за социалния пол и лансираните във връзка с него други норми на живот, ще засили още повече тези пагубни тенденции и ще роди нови проблеми, включително и във връзка с насилието в обществото", категорични са от КООСО.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
rilcho
17.06.2018 21:52:56
0
0
http://www.pseudology.org/trotsky/index.htm

Лев Троцкий. Собрание сочинений http://magister.msk.ru/library/trotsky/trotsky.htm

https://www.facebook.com/rilcho.simeonov
https://vk.com/id414724541+
https://vk.com/id448851715
http://www.plovdivskamitropolia.bg/audio.html
Лев Троцкий. Собрание сочинений www.pseudology.org
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки