Валери Симеонов: България ще продължи да подкрепя страните от Западните Балкани по пътя им към ЕС


Валери Симеонов: България ще продължи да подкрепя страните от Западните Балкани по пътя им към ЕС
26 Януари 2018, Петък


Заместник министър-председателят приветства гостите на концерта по повод откриване на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, проведен в Базиликата „Свети Стефан“ в Будапеща

Автор: Десант

Заместник министър-председателят Валери Симеонов приветства гостите на концерта в изпълнение на камерен оркестър „Софийски солисти“ по повод откриване на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, проведен в Базиликата „Свети Стефан“ в Будапеща.



В словото си вицепремиерът отбеляза хилядолетната история на българската държава, успяла да съхрани и развие до днешните им измерения европейската култура, ценности и постижения като създаването на славянската писменост от светите братя Кирил и Методий.

Валери Симеонов посочи, че вече 11 години България е предвидим и надежден европейски партньор, който аргументирано и конструктивно отстоява своите интереси.

Изказването постави основен акцент и върху подкрепата, която България ще продължи да дава на страните от Западните Балкани в техните усилия да изпълнят критериите за членство в Европейския съюз.

България се е доказала и ще продължи да се доказва като добър и загрижен съсед в един все още нестабилен регион, чиято стабилност, просперитет и принадлежност към европейските ценности пряко касае сигурността и благоденствието на Европа и на всеки европейски гражданин, каза вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидар на НФСБ.


В категории: Свят , Политика , Международна политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки