Щети за около един милион лева е нанесла бурята в Карловско


Щети за около един милион лева е нанесла бурята в Карловско
Снимка: БНР
20 Януари 2018, Събота


Четири комисии описват пораженията от природната стихия

Автор: Десант

По предварителни разчети, щетите от бурята в община Карлово възлизат на около 1 милион лева, съобщи зам.-кметът Стойо Карагенски. Подадени са повече от 20 сигнала за отстраняване на поражения от ураганния вятър в общински сгради – детски градини, детската ясла, училища, здравни служби и читалища.

С пари на общината бяха закупени строителни материали за спешното извършване на строителните дейности. Тече ремонт на отнесения от вятъра част от покрив на неврологично отделение в карловската болница.

С общински средства се извършват и неотложните ремонти на покривите в СУ „Христо Проданов“, Центъра за настаняване на деца от семеен тип, Здравната служба в село Васил Левски и други общински обекти.

Определени бяха 4 комисии, които да опишат щетите от пораженията. След направения оглед на държавните и общински сгради ще започне описването на пострадалите от бурята домове.

Общинската администрация ще внесе протоколите в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет през идващата седмица.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки