Мисията до Марс със спирка в София през март


Мисията до Марс със спирка в София през март
Снимки: APRA
16 Януари 2018, Вторник


Лично основателят  на Mars One Бас Лансдорп ще представи пред българска публика отговори на фундаментални въпроси, свързани с бъдещето на човечеството

Автор: Десант

Идеята на Марс да засели първата човешка колония принадлежи на холандската организация Mars One - най-голямата частна инициатива за заселване на Червената планета. За целта следва да  бъдат изпълнени няколко мисии, като крайният срок, в който ще бъдат изпратени хора, е през 2032 г.

След дълга кампания вече са избрани 100 доброволци, които са готови да отпътуват с еднопосочен билет и да поставят началото на един нов свят на Червената планета. Изявени интелектуалци-визионери, сред които Илън Мъск, Стивън Хокинг, Бъз Олдрин и най-светли умове на науката и смели предприемачи не само мечтаят, но и си сътрудничат за реализирането на тази цел.

Основател на Mars One е Бас Лансдорп, който още като студент по машиностроене в университета Твенте мечтае да преодолее техническите предизвикателства и да засели хора на Марс. През 2011 г. той продава и своя първи бизнес с много успешна компания за производство на възобновяема енергия от вятъра, за да инвестира в Mars One.


Бас Лансдорп

Лично той на 23 март в Sofia Event Center в София ще представи пред българска публика отговори на фундаментални въпроси, свързани с бъдещето на човечеството, като ще сподели своя предприемачески подход, който го приближава към неговата мечта, която за мнозина звучи неосъществима.

Марс продължава да провокира любопитството на мечтателите. Днес то вече не се изразява само в плахо и неуверено питане дали има живот там, а във все по-засилващия се интерес към въпроса – кога земляните ще отидат там.

Организаторите на събитието в София, на което ще говори Бас Лансдорп, имат за цел да съберат всички смели хора, лидерите на иновативни компании, всички, за които няма предел и тези, които търсят нови знания и преживявания.

2018 е годината, в която NASA празнува своята 60-та годишнина и също работи усилено в посока изпращане астронавти към Марс, и в която се навършват 30 години от полета на втория българин в космоса и 45 години след последното стъпване на хора на Луната.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки