Ограничава се движението на камиони през Котленския проход


Ограничава се движението на камиони през Котленския проход
12 Януари 2018, Петък


Причина за мярката са очакваните снеговалежи и влошаването на времето. Вижте обходните маршрути

Автор: Десант

Поради очакваните снеговалежи и влошаването на времето от 13.00 ч. днес се ограничава движението  през Котленския проход на тежкотоварните камиони над 12 тона.

Обходните маршрути за тези МПС са през Прохода на Републиката и Ришки проход. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

През нощта се очаква снеговалеж и понижение на температурите. Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. За поддържане на републиканските пътища в готовност са около 3000 машини.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира към шофьорите, на които не им се налага спешно да пътуват през нощта, да отложат тръгването за утре сутрин. Необходимо е автомобилите им да са с подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е необходимо, и да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за пътуване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки