Екомузеят в Русе се сдоби с подвижни архивни стелажи


Екомузеят в Русе се сдоби с подвижни архивни стелажи
Снимки: РИМ-Русе
10 Януари 2018, Сряда


При отваряне, между отделните модули се оформят коридори, които улесняват достъпа на фондохранителите. Вижте подробностите

Автор: Десант

Във фондохранилището на Екомузей с аквариум вече е монтирана система от подвижни и неподвижни архивни стелажи.

Системата e Compactus Archive на водещата в бранша холандска фирма Bruynzeel b.v. Тя е изградена от метални модули, позиционирани плътно един до друг, снабдени с товарни полици и чекмеджета. При отваряне, между отделните модули се оформят коридори, които улесняват достъпа на фондохранителите.



Монтираната система е най-модерният начин за съхранение на фондови единици. Нейно съществено предимство е, че позволява оползотворяване на площите в максимален размер. На 12 кв. м. пространство сега са разположени материали, за които с обикновени стелажи ще са необходими поне 70 кв. м.

Новата модулна система осигурява по-добра прегледност, систематичност, оперативност и лесен достъп до материалите от фонда на музея. В нея ще се съхраняват препарирани екзепляри, кожи на животни и палеонтологични находки. Екомузей с аквариум притежава най-голямата колекция от вкаменелости на хоботни бозайници и кожи на различни видове животни.

Това е първото фондохранилище в музей у нас, съоръжено с такива стелажи.

Днес кметът Пламен Стоилов разгледа обновеното хранилище на Екомузея и изказа задоволството си от инвестицията в Екомузея.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки