Жители на Кубрат питат „еколозите" – къде сте, когато изсичат Лудогорието


Жители на Кубрат питат „еколозите" – къде сте, когато изсичат Лудогорието
10 Януари 2018, Сряда


Те призовават т.нар. „природозащитници" вместо да ронят „крокодилски сълзи” по жълтите павета и да се изявяват като медийни звезди, да си направят труда да се разходят до този изоставен и забравен край на милото ни Отечество

Автор: Десант

Група граждани на Кубрат, които се самоопределят като „забравени от Бога, изоставени от Царя", разпространиха отворено писмо до т.нар. „природозащитници" по повод разправията около изграждането на втори лифт в Пирин.

Ето какво казват кубратчани в него:

„Да беше мор, да беше чума – а то, „лифта на Банско” ги удари, тези де самозваните еколози – зелени, пембени, май бият доста на червени. А бе хора, оставете банскалии да си решат какво им трябва. Какво сте ревнали на „чужд гроб”? Най-вероятно те имат нужда от този лифт и България от още много такива модерни съоръжения.

Ако вие, уважаеми природозащитници екозеленясали и всички около вас, вместо да роните „крокодилски сълзи” по жълтите павета и се изявявате като медийни звезди от сутрин до вечер по всички телевизии, то, уважаеми, направете си труда да се разходите не много далеч – в един изоставен и забравен край на милото ни Отечество, наречен – Лудогорие.

То тогава „мила моя, майно ле” – да ви видим какъв рев ще нададете, ако сте тези, за които се представяте. Като видите поголовно сечени на един метър от земята церови насаждения на 35-40 години – за търговийка на братята роми, стотици само в района, който сме посетили. Сечени поголовно на метър-метър и половина огромни липови насаждения на по 45-55 години – за по една шепа липов цвят пак от същите наши братя. Ха сега да ви чуем!!!

Слушайки внимателно как добре смятате колко  хектара гора ще бъде унищожена в Банско, то бихме ви помолили да дойдете да изчислим заедно унищожените насаждения в Лудогорието.

В Банско на мястото на сечта ще се построи нещо полезно за цялата държава и е „обещано” на отсечено – 5 бр. нови да се насадят. Посъветвайте ни, на мястото на отсечените при нас насаждения – какво може да се насади или какво да се построи!?

Освен това, малкото ни китно градче е опасано с прекрасна гора от всички посоки. Чували сме от чужденци – ловни туристи да казват, че в света са малко градовете с такава природна даденост. „ДА” обаче „НЕ”, нашата прекрасна гора е превърната в едно „прекрасно” сметище, навсякъде където погледнеш извън града се сблъскваш с купища нерегламентирани сметища.



Но къде сте, скъпи еколози!!!

Та с две думи да ви кажем на вас и на всички, които имат очи и уши – уважаеми българи, при нас чашата отдавна е преляла, но сме безсилни. Тук всички са „глухи” и „слепи". Горско, общинско и държавно, прокуратура, полиция (не знаем дали е работа на полицията), но така си върви от доста години насам.

Така е и в съседни общини – Завет, Исперих, Разград, Тутракан – в цялото Лудогорие.


В категории: Новини , Репортажи

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
rudeboy
13.01.2018 19:05:55
0
0
С това крепостно мислене ще ви изядат и децата без да разберете. Садете картофи щом си мислите, че се протестира заради втори лифт, а не за държавата
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки