Кметът на Рударци: Минерална вода ще има достатъчно за всички


Кметът на Рударци: Минерална вода ще има достатъчно за всички
08 Януари 2018, Понеделник


Лечебните свойства на местното природно богатство са описани от Петър Дънов. Хората са притеснени, че даването на извора на концесия ще им спре кранчето

Автор: Десант

Новината за концесия на минералния извор в Рударци предизвика бурни реакции сред местното население. Хората се притесняват, че няма да могат да ползват целебната вода. 

„Обвиняват ни, че вече е дадена водата на някой, за това бързам да успокоя хората, че това е една рутинна работа на министерството. Те просто предоставят водата за разпореждане на Община Перник. Съответно общината трябва да направи нужните постъпления към министерството, за да може в срок от 25 години водата да бъде отдавана на концесия" - казва рударският кмет Богдан Богданов пред телевизия „Кракра".

Преди време рударската вода се бутилираше, но фирмата не успя да издържи на конкуренцията.

Кметът отхвърля като безпочвени притесненията на хората, че при евентуална концесия няма да имат достъп до чешмите и да си наливат вода.

„В Закона за водите е написано, че ако се дава на концесия, може да се даде само определен процент".

Към момента има работещи три сонди – номер 8, 7 и 9.

„Вода има много, чешмите ще продължат да си текат. Дори във времето, ако остана в управлението на Рударци обмислям да направя още чешми" - кани се Богданов.

2/3 от населението на Рударци пие минералната вода. Тя пък редовно се изследва дали отговаря на нормите, а лечебните й свойства са описани от Петър Дънов.

„Водата помага за стомашни и бъбречни проблеми. Имаме едно 90-годишно семейство, което не са пили никога друга вода освен рударската. Сутрин идват и си точат. За това смятам, че може да се каже, че водата води и до дълголетие”, допълва още пред медията рударският кмет.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки