Куриоз: Пчелен рояк се настани в двора на музей


Куриоз: Пчелен рояк се настани в двора на музей
Снимка: Авторът
06 Януари 2018, Събота


Необичайно топлото за сезона време изкара медоносните насекоми да шетат около импровизирания си кошер под открито небе

Автор: Яна Славянска

Пчелен рояк си сви „гнездо” между клоните на един храст в двора на етнографския музей в Бургас.  Ципокрилите насекоми оживено жужат и шетат около импровизирания си кошер под открито небе, вдъхновени от необичайно топлото за сезона време край морето.

По принцип през зимните месеци пчелните семейства преживяват период на пълен покой, но тези, които са се настанили в музейния двор, определено са в доста активно състояние.

Ще добият ли мед от неочакваните си гости бургаските етнографи, предстои да разберем по-късно през годината. Но пък е сигурно, че пчелният рой ще е една от живите атракции, които ще могат да наблюдават посетителите на музея.

Разбира се, много по-естествено и по-удачно би било пилото да се завъди  някъде около природонаучната експозиция.  Но първо, тя не разполага с такъв просторен, пищно озеленен, включително и с билкова градина, слънчев двор. И второ, сбирката, посветена на флората и фауната от региона, в момента е заключена заради извършващия се ремонт на сградата, в която е настанена. 


В категории: Новини , Репортажи , Парадокси

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки