Габровският съд потвърди присъдата на майката, нападнала учителка в Севлиево


Габровският съд потвърди присъдата на майката, нападнала учителка в Севлиево
Нападнатата Емилия Калоянова на 15 септември 2015 г. Снимка: gabrovonews.bg
04 Януари 2018, Четвъртък


Вижте какво е нейното наказание

Автор: Десант

С решение по въззивно наказателно дело тричленен състав на Окръжен съд – Габрово потвърди присъда на Севлиевския районен съд, с която жена от Севлиево бе осъдена за причинена лека телесна повреда на учителка от същия град.

С обжалвания пред Окръжния съд акт Р.Т. бе призната за виновна в това, че на 6 януари 2016 г., около 10.05 часа, в класна стая и в коридор на учебно заведение в Севлиево, чрез нанасяне на удари и драскане с ръце в областта на главата, лицето и гръдния кош причинила леки телесни повреди – контузии на главата и на гръдния кош, охлузвания, контузия на дясното око и др., на старши учител, начален етап на основното образование в същото училище, при и по повод изпълнение на службата и функциите й.

За извършеното престъпление първоинстанционният съд бе наложил на Р.Т. наказание от 10 месеца лишаване от свобода – условно, с 3 години изпитателен срок.

С атакуваната от пострадалата присъда, Р.Т. бе осъдена да заплати на учителката обезщетение за причинени от горепосоченото деяние неимуществени вреди в размер на 2000 лева.

След анализ на всички доказателства по делото, въззивният съд счете първоинстанционната присъда за обоснована и законосъобразна, поради което я потвърди изцяло.

Решението на Окръжен съд – Габрово е окончателно и не подлежи на касационно обжалване или протест.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки