Ангел Джамбазки: Холандия продължава да води недопустима и обидна антибългарска кампания


Ангел Джамбазки: Холандия продължава да води недопустима и обидна антибългарска кампания
29 Декември 2017, Петък


Повод за възмущението на евродепутата е разпространяването там на скандален клип, в който правителството призовава своите граждани да се пазят от обири по т.нар. „български метод“

Автор: Десант

Холандската държава продължава с недопустимата си и обидна антибългарска кампания. Полицията в Кралство Холандия отново разпространява скандален клип, в който призовава своите граждани да се пазят от обири по т.нар. „български метод“*.

Това наименование е скандално, дискриминационно и по никакъв начин не се вписва в т.нар. „европейски ценности“, които Холандия претендира, че изповядва бидейки член на Общността, заявява евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Нека да си представим как биха реагирали холандските власти и граждани, ако българската полиция предупреди гражданите да се пазят от „холандска педофилия“, например", пита иронично той.

Джамбазки припомня, че това далеч не е първата антибългарска проява на високо държавно и институционално ниво от страна на Кралство Холандия. Евродепутатът дава пример с антибългарската кампания, водена от политика Герт Вилдерс, както и със скорошните скандални твърдения на холандски и белгийски евродепутати, които обвиняваха България, защото техните турски избиратели били принудени да си плащат винетки в България.

Ангел Джамбазки настоява за незабавно официално извинение от страна на Кралство Холандия. Той ще отправи въпрос към Еврокомисията дали е приемливо за ЕК в една държава-член на ЕС да се прави такава скандална пропаганда срещу гражданите на друга държава – също член на Съюза.

* По обяснения от полицията на Кралство Нидерландия „българският метод“ се характеризира с разбиване на цилиндричната ключалка, като платката на вратата просто бива развинтена с отвертка, след което заключването на цилиндъра се прекъсва.

По описание в интернет страници на фирми за технологична защита става явно, че този метод е сред най-разпространените, тъй като е доста прост и не са необходими скъпи материали. По този метод крадците могат да проникнат в рамките на една минута.


В категории: Новини , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки