НОВ ОБРАТ: Братовчед на малката Дамла си призна за убийството й


НОВ ОБРАТ: Братовчед на малката Дамла си призна за убийството й
Снимката е илюстративна
20 Декември 2017, Сряда


Вижте подробности

Автор: Десант

Окръжна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем и задържа до 72 часа  Мехмед. Г. Х. за убийството на 7-годишното момиченце, което бе намерено мъртво сутринта на 17 декември в дома си в  Момчилград.

Мехмед е обвинен в това, че умишлено е умъртвил малолетната Дамла, като убийството извършено по особено мъчителен начин за жертвата – престъпление по чл. 116 ал.1 т.4 и т.6 от Наказателния кодекс.

За престъплението по чл.  116 ал.1 т. 4 и т.6 от НК се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвори без замяна.

Задържаният е племенник на майката на детето и е имал ключ от жилището им, с помощта на който е проникнал в него в ранните часове на 17 декември 2017 г. Той е направил пълни самопризнания. Не се е опитвал да се укрие, но се е опитал да си изгради алиби за нощта на убийството. 

Все още не са изготвени заключенията на назначените от прокуратурата експертизи: комплексна ДНК, дактилоскопна и физикохимична експертиза на веществени доказателства и съдебно- техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна комуникация.

Припомняме, че майката на починалото дете е привлечена в качеството на обвиняема за извършено престъпление по чл.182, ал.1 от Наказателния кодекс за това, че като родител е оставила детето си без надзор и достатъчно грижа и с това е създала опасност за неговото физическо и душевно развитие.

Разследването продължава.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
В.Стоянов
25.12.2017 21:03:33
0
0
Какьв е повода този изрод да извьрши туй чудовищно престьпление ,има нещо изрода не е с всичкия си.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки