Томислав Дончев: Над 25 процента повече са подадените проектни предложения по оперативните програми


Томислав Дончев: Над 25 процента повече са подадените проектни предложения по оперативните програми
Снимка: Пресцентър на МС
30 Ноември 2017, Четвъртък


За първи път се прави съвместен преглед с представители на ЕК на постигнатото от България през новия програмен период

Автор: Десант

Над 5 милиарда евро или 45% са договорените суми до момента по оперативните програми за периода 2014-2020 г. В сравнение с предходния програмен период имаме над 25% увеличение на подадените проектни предложения; 4,5 млрд. лв. повече договорени суми и близо 3% увеличение на плащанията.

Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев по време на годишната среща с представители на Европейската комисия за преглед на изпълнението на програмите, финансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ), която се проведе днес в Министерския съвет.

„Продължаваме активно да работим за намаляването на административната тежест, касаеща всички участници в системата, популяризирането на електронни документи и процеси, включително и пълното интегриране на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в ИСУН 2020", отбеляза вицепремиерът Дончев.

Виктория Алиата, директор в ГД „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия, подчерта, че през настоящата година за първи път се прави съвместен преглед на постигнатото от България през новия програмен период, разглежда се приносът към целите на Стратегията „Европа 2020" и се коментират конкретни препоръки по изпълнението на програмите.

Вторият преглед ще е през 2019 г., когато вече ще се говори за постигнати индикатори и оценка на изпълнението.

Важно за България е изпълнението на всички предварителни условия и полученото потвърждение от Европейската комисия, както и достигнатото над 95% усвояване за програмен период 2007-2013.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки