Митничари задържаха нелегална ракия във ферма за патици в ямболско село


Митничари задържаха нелегална ракия във ферма за патици в ямболско село
Снимка: Агенция „Митници"
24 Ноември 2017, Петък


В последните дни при проверки на митнически служители бяха открити 4395 л алкохол без платен акциз

Автор: Десант

3455 л нелегална ракия задържаха митнически служители при проверка на територията на ферма за отглеждане на патици в ямболско село. Проверката е извършена на 21 ноември от мобилни митнически групи, изформират от Агенция "Митници".

В една от постойките, която по документи представлява аграрно помещение, митническите служители откриват 20 съда с вместимост от 150 и 200 литра, съдържащи течност с мирис на етилов алкохол (ракия). В хода на контролните действия е изяснено, че откритият алкохол е собственост на работник със сключен с предприятието трудов договор.

До приключване на проверката не са представени документи за платен, обезпечен, начислен акциз. Взети са проби за лабораторен анализ. След изготвяне на лабораторните експертизи ще бъде образувано административнонаказателно производство срещу нарушителя.

Други 560 литра ракия задържаха екипи на митническите мобилни групи, съвместно със служители на Митница Югозападна, при проверка в района на Кресна, извършена на 16 ноември. Проверен е частен имот, където в избено помещение под гаража на къщата са открити открили 2 ПВЦ съда с вместимости от по 50 литра и 46 броя ПВЦ съдове по 10 литра, съдържащи течност с мирис на етилов алкохол (ракия).

За алкохола, в рамките на проверката, не са представени документи за платен, обезпечен, начислен акциз. Взети са проби за лабораторен анализ.

На същата дата митнически мобилни групи и служители на Митница Лом проверяват имот в област Монтана, където е установен нерегистриран казан за изваряване на ракия, който в момента на проверката е бил в неработен режим.

В имота обаче са открити 380 л етилов алкохол с висок алкохолен градус - домашна ракия, за която не са представени документи по ЗАДС.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки