Дядо Гавриил поръси със светена вода край Микре, за да не стават повече катастрофи


Дядо Гавриил поръси със светена вода край Микре, за да не стават повече катастрофи
Снимка: Община Ловеч
20 Ноември 2017, Понеделник


13 полицейски коли патрулират по този пътен участък, но въпреки това пак са станали инциденти, макар и по-леки

Автор: Десант

Водосвет за предотвратяване на повече катастрофи бе отслужен днес на главен път София – Варна, близо до село Микре, където в петък зверска катастрофа отне живота на девет души.

 „Безкрайно тревожно е всичко, което се случи на този пътен участък през последните дни. Нека да си взаимодействаме сега, докато все още не е късно. Мисля, че имаме воля, че има експертен потенциал и нямаме избор освен коренно да променим положението. Случилото се е разтърстваща трагедия за много семейства – не можем да останем равнодушни. Необходима е коренна промяна“, категорична бе ловешката кметица Корнелия Маринова.

Ловчанският митрополит Гавриил, който лично поръси със светена вода пътния участък, изрази надежда, че водосветът ще преустанови черната серия от жертви на пътя – общо 11 за два дни.

Старши комисар Милен Маринов пък припомни, че от неделя за опасния пътен участък са осигурени 13 патрулни полицейски коли. „Въпреки това отново е имало три по-леки катастрофи. Създава се допълнителна организация, но само с полицейски сили не може да се реши този въпрос. Хората, които се движат по пътното платно, трябва да мислят за живота си и за живота на другите“, призова Маринов.

Междувременно станаха известни данни на "Евростат", които поставят страната ни на челно място по загинали на пътя на глава от населението. На 1 млн. жители на страната ни през 2016 г. се падат 99 жертви на ПТП – почти двойно на средното за ЕС. 


В категории: Репортажи , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки