Вълк единак хвърли в ужас хората в селата край Неделино


Вълк единак хвърли в ужас хората в селата край Неделино
16 Ноември 2017, Четвъртък


Чака се Горското да издаде разрешение за организиране на хайка

Автор: Десант

Вълк единак хвърли в ужас жителите на две села в Неделино. Сигнали за нападения на хищника са подадени от селата Еленка и Върли дол, потвърди пред 24rodopi.com кметът на родопската община Боян Кехайов.

Овца е била открита разкъсана в местността Кичукови колиби, съвсем близо до града. „Изядена е дясната плешка и е разкъсана кожата. В областта на шията открихме прободни рани от зъби с разстояние помежду им от около 2 сантиметра. Около трупа не бяха открити следи от лапи. По така намерените следи не може да се отнася за нападение на мечка", се посочва в протокола на Комисията, изпратена на място от екоинспекцията в Смолян.

„Получихме сигнали за нападения и от съвсем близки села до града. През миналата година също имаше подобен проблем, като един от потърпевшите стопани посочи тогава, че е видял голям вълк. Свързали сме се с Горското за издаване на разрешение за организиране на хайка", посочва пред репортер на 24rodopi.com неделинският кмет Боян Кехайов.

„Поради зачестилите случаи на нападения на животни от хищник на територията на община Неделино – Кичукови колиби, с. Еленка и с. Върли дол, съветваме жителите да не оставят животните си, които свободно пашуват без надзор, за да се избегнат по-нататъшни нападения" – съветват от общината и препоръчват на хората, които забележат следи на евентуално присъствие на хищни животни, да подадат сигнал на тел. 112.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки