Националният исторически музей става сцена на индийски фестивал


Националният исторически музей става сцена на индийски фестивал
15 Ноември 2017, Сряда


Събитието е насочено към най-малките посетители на НИМ, които ще се запознаят с традициите в далечна Индия, по повод 70-годишнината от независимостта й

Автор: Силвия Горанова

Националният исторически музей (НИМ) и Клуб „Приятели на Индия“ организират на 17 ноември, от 11,00 ч. в фестивал на индийската култура за деца - ”Индия, намаскар!”, по повод 70-годишнината от Независимостта на Индия.

Фестивалът в НИМ ще бъде открит с изпълнение на класически индийски танц бхаратанатям. В програмата ще бъде включена демонстрация на йога от деца, популярни индийски танци, ще бъде представена традиционна раджастханска марионетна кукла катпутхли.

В „Индия, намаскар!” ще участват ученици от 79-о СУ „Индира Ганди“. Посетителите ще имат възможност да участват в занимания по бхаратанатям, мехенди, деванагри, рисуване, да се запознаят с традиционни индийски обичаи и облекло, с индийско куклено изкуство и др. Ще бъдат прожектирани и индийски анимационни филми.

Фестивалът „Индия, намаскар!” се прави по инициатива на Националния исторически музей и със съдействието на Посолството на Република Индия в София. Очаква се събитието да бъде посетено от Н.пр. Пуджа Капур – посланик на Република Индия.

Съорганизатори са преподаватели и студенти от специалността „Индология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, фондация „Девъм“, спортен клуб „Вяра“ към Българската федерация по йога, школа за класически индийски танци „Дипавали“, школа за индийски танци „Кая“, Национална галерия „Квадрат 500“, Комисия по детско-юношески шахмат към Българската федерация по шахмат.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки