Няма да закриват пожарните служби в зимните курорти, засега


Няма да закриват пожарните служби в зимните курорти, засега
13 Ноември 2017, Понеделник


Това стана ясно след срещата  при премиера Бойко Борисов, на която присъстваха кметовете на общините Чепеларе и Самоков

Автор: Янко Крумов

Пожарните в зимните курорти „Пампорово“ и „Боровец“ няма да бъдат закрити до края на сезона. Това стана ясно след извънредна среща при премиера Бойко Борисов, на която присъстваха кметовете на общините Чепеларе и Самоков, министърът на финансите Владислав Горанов, шефът на пожарната главен комисар Николай Николов и представители на МВР, информира bTV.

По-рано днес хотелиери от „Пампорово“, собственици на гори и жители на околните села блокираха главния път, който минава през курорта, в защита на пожарната служба в комплекса.

В края септември МВР обяви, че ще закрива противопожарни служби и ще пренасочва огнеборците към райони, където има нужда от тях. Реформата включва прегрупирането на 12 районни пожарни и разпределянето на хората в други екипи.

Вътрешният министър Валентин Радев обясни, че след промяната екипите ще станат от по трима, вместо от двама пожарникари.

От синдиката на огнеборците обаче предупредиха, че това ще постави в риск живота на много хора. Промяната срещна съпротивата и на хотелиерите. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки