Мъж от Раковски отнесе пробация заради пиенето на кръв от костенурки


Мъж от Раковски отнесе пробация заради пиенето на кръв от костенурки
05 Ноември 2017, Неделя


Защитените животни се смятат за деликатес от католическата общност у нас

Автор: Десант

50-годишен мъж от Раковски, който бе спипан с чувал с костенурки край чернооченското село Черна нива, бе осъден на 100 часа обществено-полезен труд. Николай А. отнесе една година пробация за действията си от магистратите в Кърджали, съобщава 24rodopi.com.

Мъжът е задържан на 24 май т.г. с общо 13 костенурки от видовете шипобедрени и шипоопашати. Защитените животни били оценени общо на 6500 лева. Ден преди това пък са спипани други двама жители на Раковски с улов на 26 костенурки в района на чернооченското село Водач.

Черупчестите влечуги се смятат за изтънчен деликатес от католическата общност в Раковски. Нейните представители пият прясна кръв от костенурка, тъй като смятат, че удължава живота и предпазва от рак. Според специалисти заради този мит в жертва са дадени стотици хиляди представители на този вид.

В същото време те предупреждават, че кръвта може да бъде изключително вредна, ако животното е било с кърлежи - тогава пиенето й може да причини опасните Лаймска болест или Марсилска треска. Именно поради тази причина ловците на костенурки атакуват Кърджалийския край в ранна пролет, преди още кърлежите да изпълзят.


В категории: Новини , Парадокси

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки