Три български филма в надпревара за европейските оскари


Три български филма в надпревара за европейските оскари
05 Ноември 2017, Неделя


Това се случва за първи път в историята. Вижте които са номинираните наши киноленти

Автор: Десант

Европейската филмова академия и EFA Productions обявиха на фестивала в Севиля номинациите във всички категории за 30-те европейски филмови награди, които ще се връчат на официална церемония на 9 декември в Берлин.

За пръв път в историята на наградите 3 български филма ще претендират за европейските оскари.

"Безбог" на Ралица Петрова е номиниран за европейско откритие на годината. Кинолентата спечели голямата награда в Локарно, след което триумфира на редица световни и национални фестивали, като грабна "Златна роза" за най добър филм във Варна и Голямата награда на София Филм Фест 2017.

"Пощальонът" на Томислав Христов, участвал с успех на фестивала IDFA в Амстердам, е номиниран за европейска филмова награда за документален филм. 

За първи път български филм е сред номинациите за най-добра европейска комедия. Копродукцията на Белгия, Холандия и България и почти изцяло снимана у нас, "Белгийският крал", ще се бори за комедийния приз, като има сериозни шансове за успех. Тандемът Петер Бросенс и Джесика Удуърт стартираха своето бляскаво световно кралско турне във Венеция и вече обмислят продължение, което да отрази динамичните процеси, случващи се на Стария континент и в света.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки