В Скопие назрява скандал: Политик от правителството признава, че македонската нация е измислена


В Скопие назрява скандал: Политик от правителството признава, че македонската нация е измислена
03 Ноември 2017, Петък




Автор: Десант

Македонската нация е била измислена в рамките на Югославия. Това заяви Мирослав Гърчев, член на Съвета за култура на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ), който е член на екипа съветници на настоящия македонски министър на културата.

„Македонската държава в края на Втората световна война буквално е измислена в рамките на Югославия, основана за първи път и в нея е еманципирана и македонската нация, и македонската култура, македонският език, всички македонски символи, всички македонски художествени постижения“, заявява Гърчев, цитиран от македонския вестник „Вечер“.



Според изданието, този представител на правителството открито отрича македонската нация и култура, а изказването му е част от сценарий за задушаване на свободномислещия македонец.

Точно за това бил предупредил лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, според когото крайната цел е да се попречи на всеки свободномислещ македонец, който се грижи за своята държава, обича своя народ, обича своята идентичност, език, име. 

Припомняме, че Груевски остро протестира срещу подписания Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония, обявявайки, че споразумението е вредно и че не зачита интересите на македонския народ. Според много политически наблюдатели, именно заради неговите антибългарски позиции той регистрира огромна загуба на последните избори в западната ни съседка.


В категории: Свят , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки