Съветниците в Банско не разрешиха на Марешки да строи бензиностанция в курортния град


Съветниците в Банско не разрешиха на Марешки да строи бензиностанция в курортния град
02 Ноември 2017, Четвъртък


В Благоевград пък скандалният депутат вдига автомивка без да е осигурено захранването й с вода

Автор: Десант

Общинските съветници в Банско отхвърлиха намерението на скандалния бизнесмен Веселин Марешки - депутат и лидер на партия „Воля”, да строи бензиностанция край курортния град. „Как се издава строително разрешение в градска среда на бензиностанция, без да има ОВОС, без разрешение на РИОСВ?" - това са само част от въпросите, които местните старейшини коментираха.

Регионалният вестник „Вяра" припомня в тази връзка, че над 30 души в Благоевград скочиха срещу намерението на Марешки да строи бензиностанция край града. Въпреки това строителството й напредва. На обекта са струпани машини на строителната фирма „Ви енд Джи ойл“ ЕООД, които са започнали да разкопават, съобщават пред медията съседи на имота, които са подали сигнал в прокуратурата.

Как е издадено разрешението за строителство на фирмата собственик „Сакса“ ООД, която свързват с бизнесмена Веселин Марешки, след като няма разрешение от Басейнова дирекция за изграждане на кладенец, от който да се черпи вода за автомивката, питат хората.

И още - те се възмущават, че не е спазена процедурата за уведомяване на собствениците на съседните имоти за промяната на инвестиционния проект.

От благоевградската община изтъкват, че съгласно одобрения инвестиционен обект – част ВиК, сондажният кладенец служи за захранване на поливен водопровод за поливане на зелените площи по проекта и за захранване на автомивката. Така че той не се отразява на дейността на бензиностанцията – зареждане на автомобилите с бензин, дизел, пропан-бутан и метан.

Общинарите са категорични, че автомивката не може да бъде въведена в експлоатация, „докато не бъде представено удостоверение от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” или не бъде представено разрешение за захранването й от друг водоизточник”. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки