Валери Симеонов: Подготвили сме промени в законодателството в сферата на туризма


Валери Симеонов: Подготвили сме промени в законодателството в сферата на туризма
02 Ноември 2017, Четвъртък


Подаваме ръка на средния и дребен бизнес, за да може още през следващия сезон да предложим по-печеливш и успешен продукт, каза вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов

Автор: Десант

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов откри днес първото заседание на работната група по въпросите на туризма. 

Целите на работната група са да оказва експертна помощ на вицепремиера с оглед координационните му функции по отношение подобряване ефективността. Както и контрола и развитието на туризма, в това число обсъждане на концепции и програми за устойчиво развитие на сектора, както и предложения за промени в действащата нормативна уредба.

В състава на групата, начело с Валери Симеонов, влизат експерти по въпросите на туризма с дългогодишен опит и професионална кариера в областта.

Преди откриването вицепремиерът отказа да отговори на въпроси за консултациите за вот на недоверие, които стартираха вчера БСП и ДПС, съобщава агенция ПИК.

"Поводът за събирането е друг. Това ще бъде работна група към кабинета на вицепремиера и ще има консултативен характер. При многократните проверки през летния сезон се натъкнахме на сериозни нарушения на закона, които възпрепятстват туризма да стане по-печеливш. По тази причина сме подготвили промени в законодателството, които искаме да обсъдим с най-добрите специалисти в бранша. Подаваме ръка на средния и дребен бизнес, за да може още през следващия сезон да предложим по-печеливш и успешен продукт", заяви Валери Симеонов.

Той уточни, че ще се обсъжда въпроса с преместваемите обекти, шума от нощното заведение, набирането и квалификацията на работна ръка.

"Това съвещание и подготвяните промени касаят и зимния туризъм. За предстоящия сезон също мислим, защото сериозни разлики с летния сезон няма. Проблемите са общи. Бързаме да внесем и приемем промените, за да може още за този зимен сезон тези наредби да започнат да действат", коментира Симеонов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки