Шофьорът на катастрофиралия на автобус на „Юнион Ивкони" е в неизвестност


Шофьорът на катастрофиралия на автобус на „Юнион Ивкони" е в неизвестност
02 Ноември 2017, Четвъртък


Срещу водачи на компанията има съставени 26 акта, съобщи транспортният министър

Автор: Десант

Няма и следа от шофьора на катастрофиралия на магистрала "Тракия" автобус. При инцидента бяха ранени 20 от пътниците. На 49-годишния водач е повдигнато обвинение, за което може да получи до 6 години затвор.

Валентин Иванов е бивш международен шофьор, който през лятото работил в несебьрска транспортна фирма, но след края на сезона бил освободен. Търсейки постоянен ангажимент, започнал работа в „Юнион Ивкони".

Заспиване заради преумора е най-вероятната причина за инцидента. Няма как във фирмата да не са знаели, че е карал извънредно, защото курсът е бил редовен, коментират пред Би Ти Ви бивши колеги на Валентин. 

В момента връзка с него нямат и близките му.

Разследването е затруднено заради стара карта в тахографа на рейса. „Картата е на 4 дни и върху нея писецът на това устройство е записвало едно върху друго, т.е. записът е абсолютно нечетлив. Освен това тази карта е на друго лице", информира районният прокурор на Ямбол Мина Грънчарова.

В писмо до медиите превозвачът обяснява, че отговорността за правилното попълване на тахографските листи е на шофьорите. 

Нарушенията, установени в „Юнион Ивкони", не са основание за отнемане на лиценза й, заяви пред журналисти транспортният министър. Той обаче посочи, че към превозваческата фирма са издадени два акта като към юридическо лице, но има още 26 акта към водачи на тази компания.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки