Десетки отровени кучета изкарват перничани на протест срещу бездействието на институциите


Десетки отровени кучета изкарват перничани на протест срещу бездействието на институциите
Снимка: ZaPernik.com
31 Октомври 2017, Вторник


Вече има и първи случай на пострадал от отровата човек

Автор: Десант

Трупове на десетки мъртви кучета от няколко дни всяват кошмари и изправят на нокти гражданите в Перник. 

Вече са образувани две досъдебни производства за намерени мъртви четириноги, като в края на миналата седмица в пернишкото Първо РУ на полицията са получени сигнали за открити трупове на общо 19 кучета.

В неделя перничани събраха от улиците в миньорския град мъртвите животни и ги изхвърлиха пред сградата на общината в знак на възмущение, че никой не прави нищо по страшния проблем с масовото отравяне на псетата.

Днес местният сайт ZaPernik.com съобщи, че има и първи натровен човек от масовата отрова за кучета в Перник.

Това е Аделина Александрова, която на доброволни начала е помагала в изчистването на кучешките трупове. От 36 часа жената е много зле.

„Разбрах как умират кучетата. Започна със страшно горчене в устата, започнах да повръщам с невероятно силни болки в бъбреците. Отивам в лаборатория да ме изследват”, съобщава потърпевшата пред медията.

Все още не е ясно с каква отрова се убиват животните в Перник. „Взели сме проби от кучетата, но проблемът е, че на територията на България няма лаборатория, която да изследва какъв тип е отровата. Надявам се това да стане в някаква полицейска лаборатория”, заявява пред ZaPernik.com лекар от Катастрационния център в миньорския град.

Според природозащитници, възможно е отровата, с която се убива в Перник да е стрихнин. Тя е без мирис и вкус. Дори вълк не я усеща, въпреки че има огромно обоняние. 

Междувременно тази сутрин БТВ излъчва директно от Перник, но нито представители на полицията, нито на общинската администрация застанаха пред камера, за да кажат какво става и какво се предприема, за да не умират и хора.

Перничани вече подготвят официален протест срещу масовото избиване с отрова на четириногите приятели на човека в града си и против бездействието на институциите. Той е планиран за събота от 10 часа пред сградата на Община Перник.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки