Златно мюсли и мед, добит край Мадарските скали, на фермерски пазар в Шумен


Златно мюсли и мед, добит край Мадарските скали, на фермерски пазар в Шумен
27 Октомври 2017, Петък


Вижте какво още ще се предлага на биоизложението

Автор: Десант

На Фермерския пазар в Шумен тази събота, 28 октомври, посетителите ще могат да закупят   пълноценни и здравословни закуски „Златно мюсли”.  

Според производителите им - шуменците Пламен и Кремена, мюслито е златна храна и се усъвършенства, и пречиства, подобно на златото. Става все по-ценно и увеличава каратите си. 

Фирмата предлага Златно мюсли с червени боровинки, годжи бери и бадеми; Златно мюсли с какаово масло; Златно мюсли със смлени какаови зърна; неподсладено Златно мюсли и Златно мюсли с бял или с натурален шоколад. 

На изложението ще се представят и собствениците на Биологичен пчелин от с. Кюлевча Димчо и Денка. Те отглеждат пчелите до скалите на Мадарското и Кюлевченското плато, заобиколени от горска растителност. Медът е букет, от липа, и от акация. Той е добит без грам захар, на магическо място, сред уникалния ладшафт на природата.

За пръв път на форума ще присъства Светла, която отглежда боб и лимец на собствени наследствени ниви в землището на с. Царичино, в района на Балчик. При обработката на културите тя не използва пестициди и хербициди, защото разчита на азота от естествения сеитбооборот. Споделя, че по този начин на отглеждане, реколтата е много добра и чиста, което е и гаранция за качеството на хранителните продукти.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки