Европейският шампион по карате Тодор Събев се възстановява бързо


Европейският шампион по карате Тодор Събев се възстановява бързо
19 Октомври 2017, Четвъртък


Още следващата година той отново ще може да тренира, увери се в това и премиерът Бойко Борисов, който се срещна днес със спортиста

Автор: Янко Крумов

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със състезателя по карате Тодор Събев, който получи мозъчен кръвоизлив след нерегламентиран удар по време на Европейското първенство по шотокан карате-до в Сърбия през май тази година.

Премиерът се информира за здравословното състояние на Събев след претърпения инцидент и за необходимостта от допълнителна подкрепа. Европейският ни шампион увери Борисов, че се възстановява бързо и че през следващата година ще се върне към активната си тренировъчна и състезателна дейност.

От свое име и от името на Българската федерация по шотокан карате-до Тодор Събев изрази благодарността си към премиера Борисов и към министъра на здравеопазването Николай Петров за незабавната реакция след инцидента.

Тогава по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов екипаж от авиогрупа „Враждебна“ излетя с транспортния самолет „Спартан“ за Белград, за да транспортира Тодор Събев до ВМА.

Спортистът пострада по време на двубой от Европейското първенство в Суботица, Сърбия. В битка за европейската титла в "отворена категория" (оупън категория), той изигра изключително оспорван двубой с много по-мощен от него румънски състезател и спечелил по точки.

Веднага след края на срещата румънецът, който е с 40 кг. по-тежък от Събев, му нанесе коварен удар извън правилата и нашият състезател изпада в нокаут. Пострадалият национал по шотокан карате-до Тодор Събев бе с мозъчен кръвоизлив и с тежка мозъчно-черепна трамва, но без опасност за живота.

Тодор Събев е вице-световен шампион по карате за мъже и обявен за спортист на годината за 2015 г. в Русе, когато се състезава за спортния клуб "Динамо". Миналата година стана световен шампион по шотокан карате-до в Бургас в категория до 66 кг. 
 


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки