Номинираха за почетен гражданин на Перник обвинен за смъртта на дете зъболекар


Номинираха за почетен гражданин на Перник обвинен за смъртта на дете зъболекар
Валентин Павлов, Снимка: ДСБ
04 Октомври 2017, Сряда


Номинацията му е направена от Районната колегия на Българския зъболекарски съюз, където се подвизава Незабравка Андреева, чийто кум на дъщеря й е стоматологът

Автор: Десант

Четирима перничани са предложени за почетни граждани на Перник за 2017 г., като един от тях е обвинения в причиняване на смърт на дете по непредпазливост дентален хирург и неуспешен кандидат – кмет на миньорския град, издигнат от ДСБ, Валентин Павлов, съобщава zaPernik.com.

Номинацията му е направена от Районната колегия на Българския зъболекарски съюз, където се подвизава Незабравка Андреева, чийто кум на дъщеря й е стоматологът.

Самият д-р Павлов определи кампанията срещу него като политическа, тъй като започнала в момент, когато той оглавил листата на ДСБ, а инцидентът, на който се даде гласност в разгара на предизборната кампания, всъщност се е случил девет месеца по-рано - през юни 2016 г.

Софийска градска прокуратура все пак образува досъдебо производство по случая и в началото на юни повдигна обвинение срещу кандидат-депутата за причиняване на смърт по непредпазливост.

В мотивите за сегашната му номинация за почетен пернишки гражданин, се изтъкват професионалния му опит като дентален хирург с над 20 години стаж, наградите и отличията му, които е печелил през годините - сред които „Човек на ХХІ век“,„Златен печат“,„Златна книга“, „Татко на годината.

Изтъква се също и че по време на мандата му като депутат е ремонтирано Първо АГ отделение на пернишката болница и е обновен спешния кабинет в Радомир. Но нищо не се казва за починалото на стоматологичния стол дете и обвинението срещу доктора, коментира медията.

Оттам уточняват, че тази година почетен гражданин на Перник ще стане само един човек. Кой ще е той ще бъде решено в четвъртък на заседанието на местния парламент.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки